SL| EN| HR
Domov > Recepti

KVAŠENI ROGLJIČKI

Sestavine:

 

- 0,5 kg moke
- 2 dag kvasa
- 1 rumenjak
- 250 ml mleka
- 1 dl olja
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- marelično polnilo za peko PRESAD

  Poišči svoj recept

 

Zamesi testo in ga vzhajaj v posodi za vzhajanje testa in pusti, da 2-3x vzhaja.* Nato na foliji za valjanje oblikuj svaljek in ga razreži na štiri dele. Oblikuj štiri hlebčke, ki jih na foliji razvaljaš v obliki kroga. Krog razdeli na osem delov. Tako dobiš osem trikotnikov. Vsakega posebej na zunanjem delu namaži z mareličnim polnilom za peko PRESAD, zvij proti sredini in oblikuj rogljičke.
Oblikovane rogljičke namaži z rumenjakom ali mlekom. Peci približno 25 minut pri temperaturi okoli 175°C.

*Testo lahko narediš tudi v avtomatu za peko kruha na programu »izdelava testa«

 

Kvašeni rogljički