Buhteljni

Sestavine

– 500 g moke
– 250 ml mleka
– 4 rumenjaki
– 1 jajce
– 70 g sladkorja
– 150 g olja
– 20 g soli
– 30 g kvasa
– 1 vanilin sladkor
– limonina lupina
– jajce za premaz
– marelično polnilo za peko PRESAD

Postopek

Zmešaj rumenjake, jajce, sladkor in olje. Čez 10 minut dodaj moko, vzhajan kvas, mleko in naribano limonino lupinico. Vmešaj z ročnim mešalnikom (navadne metlice za stepanje) pri nizki hitrosti. Nato pri malo večji hitrosti stepaj z metlicami za testo. Testo vzhajaj na dvakratno količino in ga še enkrat ročno pregneti. Razvaljaj, razreži na kvadrate, nadevaj z mareličnim polnilom za peko PRESAD, stisni skupaj vse štiri vogale, obrni, pomoči v olje in zlagaj v pekač enega poleg drugega, tako da se z namaščeno stranjo tiščijo drug drugega. Pusti, da na toplem vzhajajo. Vzhajane po vrhu pomažemo s stepenim jajcem. Peči približno 35 minut pri 190°C. Pečene zloži na pladenj in potresi s sladkorno moko.