SL| EN| HR
Domov > Recepti

BUHTELJNI

Sestavine:

 

- 500 g moke
- 250 ml mleka
- 4 rumenjaki
- 1 jajce
- 70 g sladkorja
- 150 g olja
- 20 g soli
- 30 g kvasa
- 1 vanilin sladkor
- limonina lupina
- jajce za premaz
- marelično polnilo za peko PRESAD

  Poišči svoj recept

 

Zmešaj rumenjake, jajce, sladkor in olje. Čez 10 minut dodaj moko, vzhajan kvas, mleko in naribano limonino lupinico. Vmešaj  z ročnim mešalnikom (navadne metlice za stepanje) pri nizki hitrosti. Nato pri malo večji hitrosti stepaj z metlicami za testo. Testo vzhajaj na dvakratno količino in ga še enkrat ročno pregneti. Razvaljaj, razreži na kvadrate, nadevaj z mareličnim polnilom za peko PRESAD, stisni skupaj vse štiri vogale, obrni, pomoči v olje in zlagaj v pekač enega poleg drugega, tako da se z namaščeno stranjo tiščijo drug drugega. Pusti, da na toplem vzhajajo. Vzhajane po vrhu pomažemo s stepenim jajcem. Peči približno 35 minut pri 190°C. Pečene zloži na pladenj in potresi s sladkorno moko.

 

Buhteljni