SL| EN| HR
Domov > Novosti > Mediji o nas

Zlata medalja tudi za Presad

Zlata medalja tudi za Presad   Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni so v okviru letošnjega sejma AGRA ocenili sadne sokove, pijače in vode. Med dobitniki najprestižnejših nagrad sta mirnska Dana in Presad ter Uskok iz Fare.


Strokovni komisiji je predsedoval Janez Hribar z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Na ocenjevanju je sodelovalo rekordno število proizvajalcev in njihovih izdelkov. 15 podjetij je poslalo 90 proizvodov, ki imajo poreklo v Sloveniji, Avstriji, Hrvaški, Madžarski in Združenih arabskih emiratih. Iz Slovenije se je ocenjevanja udeležilo 12 podjetij z 62 vzorci, iz Avstrije dva proizvajalca z 11 vzorci, iz Hrvaške eden z devetimi izdelki. Trije izdelki so prispeli iz Madžarske in pet iz Združenih arabskih emiratov.

Nagrado šampion kakovosti za izdelke s trikratno zaporedno veliko zlato medaljo na ocenjevanjih 2010 – 2012 sta prejela Fructal Selection ananasov sok in Vindijeva pijača Vital naranča - mrkva - limun s luteinom 1 l.

Veliko zlato medaljo sta prejela mirnska Dana (Dan Mango breskev pomaranča, sadna pijača) in Uskok iz Fare (Costella z okusom grenivke in aloe vera).

Dana je še prejemnica dveh zlatih medalj (Dana Naravna mineralna voda in Dana Slim malina, brezenergijska pijača). Zlato medaljo je dobila tudi družba Presad z Mirne (Nektar iz banane, ananasa in limone) in še tri srebrne (Nektar iz rdečega sadja, Zelenjavni sok iz rdeče pese z dodatkom medu, Sadno-zelenjavni sok iz jabolk, pomaranč in korenčka) in bronasto medaljo (Pomarančni nektar).

Uskok je sicer prejel največ medalj. Poleg omenjene velike zlate medalje je prejel še tri zlate medalje (Costella z okusom robide, borovnice in gozdne jagode, Costella ledeni čaj z okusom limone in limete ter Costella z okusom limete in kumquata), pet srebrnih (Costella sport z okusom pomaranče in manga, Costella z okusom granatnega jabolka in brusnice, Costella naravna mineralna voda, Costella z okusom breskve in Costella ledeni čaj z okusom brusnice) ter bronasto medaljo (Costella ledeni čaj z okusom breskve).

Vir: Radio Krka, 2.7.2012