SL| EN| HR
Domov > Novosti > Dogodki

Presoja IFS v Presad-u

V začetku novembra je v Presadu potekala zunanja presoja IFS standarda, katero smo uspešno prestali. Za nami je naporno obdobje priprav in tudi izboljšav. Presoja je bila izvršena s strani presojevalske hiše SIQ in njihovih kolegov iz Quality Austria.

 

IFS (international food standard) je namenjen ocenjevanju dobaviteljev proizvodov trgovskih blagovnih znamk. Izdale so ga članice trgovskih združenj HDE iz Nemčije in FCD iz Francije. Namen standarda je zagotavljati sposobnost dobavitelja, ki proizvaja živilske proizvode trgovskih blagovnih znamk, da izpolnjuje zahtevane kriterije kakovosti in varnosti živil. Standard združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu ter zahteve v zvezi z dobro poslovno in dobro higiensko prakso. Zajema celotno področje od komunikacije s kupci, nabavnih procesov, ureditev proizvodnih prostorov, ustrezne tehnološke opreme in infrastrukture, ustrezne higiene dela, zagotavljanje sledljivost surovin in izdelkov in vseh ostalih dejavnikov pomembnih za kakovostno in varno proizvodnjo.

 

Podjetja, ki želijo prodajati svoje izdelke na policah mednarodnih trgovskih verig, morajo pridobiti standard IFS. S pridobitvijo le tega bo sedaj tudi Presadu omogočeno, da svoje kvalitetne izdelke ponudi tujim trgovskim verigam. Na področju proizvodov za industrijo, pa bo ta standard gotovo doprinesel k povečanemu ugledu in zaupanju obstoječih  kupcev, saj smo s tem dokazali, da imamo vzpostavljen sistem varnosti in kakovosti proizvodov. To dejstvo je toliko bolj pomembno, ker partnerji naše proizvode vgrajujejo v svoje izdelke, za kater morajo prav tako zagotavljati varnost in kakovost.

 

Upamo, da se nam s pomočjo standarda odprejo še kakšna vrata k velikim svetovnim proizvajalcem živil in da mu bomo lahko ponudili surovino za dodelavo njihovih proizvodov.

 

Ponosni smo, da nam je v relativno kratkem času uspelo dokazati, da proizvajamo ne samo kvalitetna živila, pač pa da imamo vzpostavljen sistem, ki zagotavlja visoko stopnjo varnosti proizvodov. Dokaz, da delamo dobro in da smo na pravi poti, nam daje zalet k novih izzivom in izboljšavam, saj je naše vodilo, da postanemo še boljši.